Stad Brussel en Koning Boudewijnstichting lanceren infolijn voor senioren

© Jo Voets

Senioren die in de Brusselse Vijfhoek wonen en hulp nodig hebben in hun wijk, kunnen nu terecht op de infolijn van het project 'Allo? Allo!'. De stad Brussel en de Koning Boudewijnstichting stelden het project vandaag voor.

Het project wil voor de meer geïsoleerde en sociaal achtergestelde senioren de drempel om hulp te vragen verlagen door het groen nummer 02/474.03.00. Op die manier wordt de oudere persoon met zijn vraag of probleem op een efficiënte manier doorgeschakeld naar de juiste dienst of organisatie in zijn wijk of omgeving.

'Sociale cohesie versterken en eenzaamheid tegengaan'
"Als een oudere persoon gehospitaliseerd moet worden, maar zich afvraagt wie of welk initiatief ondertussen op zijn huisdier kan letten, dan kan die nu naar de infolijn bellen voor een oplossing", aldus eerste schepen van de Stad Brussel Alain Courtois (MR). Naast Brussel wordt de informatielijn ook in Vlaanderen en Wallonië opgestart. In de hoofdstad wordt het oproepnummer momenteel uitgetest in de Vijfhoek.

Op het einde van het jaar volgt dan een evaluatie. Voor de stad Brussel past het project binnen de uitbouw van de 'Seniorenpunten' waarbij de stad burgerparticipatie en kleine lokale initiatieven wil stimuleren, maar ook de sociale cohesie wil versterken en de eenzaamheid bij ouderen wil tegengaan. "Als de ouderen thuis willen blijven wonen, moeten ze niet enkel fit blijven, maar ook en vooral in contact blijven met anderen", aldus schepen Courtois.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?