Cooklane, verhuur van professionale keukens en realisatie van dark kitchens cloud kitchens ghost kitchens
© Cooklane | Niet iedereen heeft een volledig uitgeruste keuken. Voor hen start de Stad een uitleendienst

Stad Brussel gaat kampeer- en kookspullen verhuren

KVDP
© BRUZZ
19/10/2021

De Stad Brussel wil binnenkort een uitleendienst oprichten. Burgers en organisaties zullen dan allerlei spullen kunnen huren, van kampeermateriaal tot kookgerei. "Met dit project van circulaire economie zijn we een stap dichter bij duurzaam en verantwoord consumeren", aldus bevoegd schepen Zoubida Jellab.

Op initiatief van schepen van Groene Ruimten en Openbare Netheid Zoubida Jellab (Ecolo) gaat de Stad Brussel een uitleendienst oprichten. De Stad heeft daarvoor een openbare aanbesteding gelanceerd en gaat op zoek naar een partner die de dienst zal beheren. Zowel inwoners als organisaties die actief zijn op het grondgebied van de Stad Brussel zullen gebruik kunnen maken van de uitleendienst die voor onder meer kampeermateriaal, kooktoestellen en bouwgereedschap zal zorgen.

"Het gaat om zaken die we in het dagelijks leven weinig gebruiken, maar waarvan de aankoop serieuze middelen vereist," klinkt het bij de Stad Brussel. De uitleendienst zal met een onlineplatform en een afhaalpunt werken. In de eerste plaats zal iedereen dezelfde tarieven moeten betalen, maar de Stad overweegt om in een later stadium tarieven te laten afhangen van de inkomens van de personen die materiaal komen uitlenen.

'Duurzaam consumeren'

"Met dit project van circulaire economie zijn we een stap dichter bij duurzaam en verantwoord consumeren," aldus schepen Jellab. "Met deze uitleendienst voor Brusselaars gaan we verspilling tegen maar verminderen we ook afval op het grondgebied van de stad. Met dit project wordt de ambitie zichtbaar die we hebben voor Stad Brussel: pionier op vlak van zero waste."

De Stad Brussel zou niet de eerste Brusselse gemeente zijn met zo'n uitleendienst. Sint-Agatha-Berchem is dat wel. Daar bestaat een gelijkaardige uitleendienst sinds 2019.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie