Stad Brussel roept op om speelstraten aan te vragen

© BRUZZ
| Een eerdere speelstraat in de Philippe de Champagnestraat.

De Stad Brussel nodigt haar inwoners uit om hun straten open te stellen voor spel en ontspanning. Met het initiatief wil het stadsbestuur wijken leefbaarder maken tijdens de zomervakantie.

In de periode dat de coronamaatregelen versoepelen wil de Stad Brussel haar inwoners meer schone lucht en ruimte geven. Dit doet het bestuur met het voorstel om, zoals elk jaar, hun straten open te stellen voor spel en ontspanning. Brusselaars kunnen hiervoor vanaf nu hun aanvraag indienen via www.brusselsamen.be.

"Zo’n lockdown hebben we nog nooit meegemaakt,” vertelt Arnaud Pinxteren, schepen van Burgerparticipatie. “We merken dat Brusselaars hun naburige straten eens met een frisse blik bekijken. Een goede opportuniteit dus om er een nieuwe bestemming aan te geven.”

Uitbreiden Vijfhoek

“De noodzaak voor meer plaats heeft het al mogelijk gemaakt om van de Vijfhoek een woonerf te maken,” vervolgt Pinxteren. “We willen die open straten nog uitbreiden naar de andere wijken van de Stad Brussel zodat iedereen in alle veiligheid kan genieten van meer plaats.”

Ook Close onderstreept de veiligheid die de speelstraten met zich meebrengen: “Met het initiatief wordt meer plaats gegeven aan de bewoners van de straat die zelf de speelstraat beheren tijdens bepaalde uren. Het zorgt er ook voor dat families zich kunnen bezighouden in een veilige omgeving, zeker nu de kans erin zit dat ze de zomer in hun buurt zullen doorbrengen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?