1783 Energiearmoede verwarmde terrassen

| Terrasverwarmers worden onbetaalbaar voor sommige horecahouders als gevolg van de energiecrisis.

Stad Brussel verdeelt ‘wollekes’ om klanten te warmen op horecaterrassen

JDK
© BRUZZ
19/10/2022

De Stad Brussel heeft een proefproject gelanceerd: 600 wollen dekens worden in november uitgedeeld aan cafés, restaurants en hotels met een terras. Reden: terrasverwarmers worden onbetaalbaar voor sommige horecahouders als gevolg van de energiecrisis.

Vanaf november zullen de deelnemende uitbaters een twintigtal wollen dekens ter beschikking krijgen. Schepen van Klimaat, Benoit Hellings (Ecolo), benadrukt dat het om een proefproject gaat: “Stad Brussel zoekt mee naar een alternatief om klanten warm te houden, pas daarna kunnen we eventueel verwarmingstoestellen om ecologische of economische verbieden.”

De dekens bestaan voor 100 procent uit gerecupereerd materiaal. Ze zijn het resultaat van een samenwerking tussen ‘Spullenhulp’ en andere actoren van de sociale economie. Ook de MIVB zorgde voor verwarmende vachten. De opbergtas is dan weer gemaakt van oude werkkleding van de Stad Brussel.

De ‘wollekes’ worden deze winter getest. “We moeten ook opvolgen of klanten de dekens niet stelen en of ze goed wasbaar zijn”, zegt Hellings in een interview met BX1. Uit de feedback zal blijken of het de moeite waard is om het project verder uit te bouwen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni