Stad Brussel wil 'babyhoek' op Winterpret uitbreiden naar administratieve diensten

© PhotoNews
| Borstvoeding in publieke ruimte (archiefbeeld)

Winterpret heeft voor de eerste keer een 'babyhoek', een warme plek waar ouders luiers kunnen verversen of flesjes melk kunnen opwarmen. Volgend jaar wil de Stad Brussel verschillende administratieve diensten uitrusten met zo'n babyhoek. "Het college wil van Brussel een babyvriendelijke stad maken."

Op het De Brouckèreplein heeft de Stad de ruimte die tijdens de Ronde van Frankrijk dienstdeed als het Maison du Tour ingericht als een 'babyhoek'. Sinds vrijdag kunnen ouders er met hun kinderen terecht als zij een luier willen verversen, melk willen opwarmen of borstvoeding willen geven. De 'baby corner' is tot het einde van Winterpret open van 12 tot 22 uur.

"Wanneer ouders naar zulke evenementen gaan, zijn er weinig plekken die aan zulke behoeften van ouders beantwoorden", zegt Brussels schepen van het Jonge Kind Arnaud Pinxteren (Ecolo). "Dit is een grote meerwaarde."

Permanente babyhoek

Voor de Stad Brussel is de babyhoek op Winterpret een test, want in een latere fase wil het stadsbestuur permanente babyhoeken inrichten bij de administratieve diensten. "We bekijken met mijn collega van Burgerlijke Stand op welke plaatsen dit mogelijk zou zijn. Het zal gaan om vijf tot tien babyhoeken", aldus Pinxteren.

"Wij willen van Brussel een babyvriendelijke stad maken", zegt de schepen nog. Wellicht komen de permanente babyhoeken er in de loop van 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?