Stad Brussel zet Dienst Netheid in de kijker met straatkunst

Tijdens de maand mei loopt in de stad Brussel onder de slogan "Helden elke dag" een sensibiliseringscampagne om het dagelijkse werk van de netheidsagenten extra in de kijker te zetten. Hiervoor schilderde de Brusselse artiest Jaune vier humoristische tekeningen op de gevels van de stad.

De sensibilisatiecampagne loopt via twee filmpjes die te zien zullen zijn op digitale schermen in de stad en op sociale media, maar bovenal via vier affiches, waarop elk een werk te zien is van sjabloonkunstenaar Jaune. Die vier werken tonen op een humoristische manier de voornaamste thema's bij de Dienst Netheid.

Zo wordt een arbeider door duiven geholpen bij het wegslepen van een zetel die staat voor het sluikstorten of trotseren de arbeiders een tsunami van peuken en blikjes, tekenend voor het vele kleine afval dat op straat wordt achtergelaten. De affiches worden verspreid via de aankondigingsborden van de stad en het netwerk van de MIVB.

Teletubbies
De slogan "Helden elke dag" en een tekening van Jaune zal ook te zien zijn op de grote straatstofzuigers die de netheidsagenten gebruiken. Het dagelijkse opruimingswerk van de Dienst Netheid wordt nog te vaak genegeerd vindt de Brusselse kunstenaar. "Als student ben ik zelf straatveger geweest," vertelt Jaune. "We zagen eruit als Teletubbies in een fluo pak, maar we vielen helemaal niet op. Deze personen zijn van groot belang en verdienen dus meer visibiliteit."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?