Stad moest vergunning vragen voor gratis wifi

© brusselnieuws.be
19/08/2014

De Stad Brussel heeft voor haar gratis wifi op de Grote Markt niet de nodige erkenning gekregen van het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT). "Een administratieve fout", geeft de Stad toe.

Al sinds eind april biedt de Stad Brussel op de Grote Markt gratis mobiel internet aan. Ze vergat daarbij wel een aantal administratieve zaken in orde te brengen.

Zo moeten steden die gratis internet aanbieden een erkenning aanvragen bij Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT). En dat deed de Stad tot nog toe niet.

Wie gratis internet aanbiedt, moet namelijk een aantal regels volgen. “Zo moet de operator ervoor zorgen dat de eindgebruikers van zijn netwerk identificeerbaar zijn”, zegt Dirk Appelmans van het BIPT aan brusselnieuws.be. “Dat moet, zowel om de veiligheid van de gebruiker te garanderen, als om mensen te traceren op vraag van het gerecht.”

De Stad moet daarnaast ook jaarlijks enkele honderden euro’s betalen aan het BIPT.

Het BIPT bracht de stad in mei al op de hoogte van haar lapsus via een brief, maar daar werd geen gevolg aan gegeven. Een nieuwe brief van begin augustus werd wel goed gelezen.

“We hebben inderdaad een administratieve fout gemaakt”, geeft schepen van Informatica Mohamed Ouriaghli (PS) in Le Soir toe. “We wisten niet dat we zo’n netwerk moesten aangeven en hebben misschien wat naïef gehandeld. Gelukkig gaat het hier niet om grote bedragen. We hopen dat het BIPT begrip heeft voor de vertraging.”

Het wifi-aanbod op de Grote Markt komt in elk geval niet in gevaar. De Stad wil de zaak nu in orde brengen en heeft het punt toegevoegd aan de agenda van de gemeenteraad van 7 september.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni