Stadswachten plakken voor Bal van Burgemeester

MR-oppositielid Hervé Gillard beschuldigt burgemeester Michèle Carthé (LB-PS) ervan stadswachten te hebben ingezet voor de promotie van het Bal van de Burgemeester. Carthé is zich van geen kwaad bewust.

Gillard, voormalig schepen van Openbare Werken, Franstalige Cultuur en Preventie, zag enkele weken geleden dat stadswachten, in de plaats van met preventietaken, bezig waren met affiches te plakken voor het Bal van de Burgemeester. Dat vindt plaats op 17 mei. Ook gingen ze langs bij kruideniers, cafés en handelaren voor sponsoring.

Een hoogst verontwaardigde Gillard interpelleerde de burgemeester hierover in de laatste gemeenteraad. Hij wilde weten wie die opdracht gegeven had, of dat bal een gemeentelijke en openbaar karakter heeft, en hoe het zit met de rekeningen van de vzw die het bal jaarlijks organiseert.
Carthé wees alle beschuldigingen van de hand. "Vroeger werd het gemeentepersoneel in Ganshoren voor alles en nog wat ingezet. Toen ik burgemeester werd, heb ik me voorgenomen om een eind te maken aan die manier van werken. Als er een beetje hulp nodig is, dan springt het personeel buiten de werkuren bij. Voor de voorbereiding van het bal hebben we inderdaad een beroep gedaan op de stadswachten. Maar met dat feest heb ik geen electorale bedoelingen, het wordt georganiseerd om sociaal zwakkeren te helpen."

Voor het oppositielid Alain Beeckmans (Groen!) was deze uitleg niet helemaal bevredigend. "Een politicus voert zes jaar campagne, en zo'n bal is onderdeel van die campagne."
Carthé bereidt nog een schriftelijk antwoord voor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?