Staking bij Spullenhulp in Anderlecht voorbij

© Spullenhulp

De werknemers van de vzw Spullenhulp hebben een voorstel van de directie over een eindejaarsbonus goedgekeurd. Het werk is hervat in het magazijn van de vzw in Anderlecht, zo is bij de christelijke vakbond vernomen.

De zowat 150 werknemers van het magazijn hadden maandag het werk neergelegd. Ze deden dat nadat de directie had meegedeeld dat ze maar een halve dertiende maand zou uitbetalen. Het variabele deel van de eindejaarsbonus, dat afhankelijk is van de resultaten, zou niet worden uitgekeerd. Na overleg bleek de directie toch bereid 75 procent uit te betalen.

Dat voorstel, waarin ook een verhoging van de maaltijdcheques van 8 naar 9 euro is opgenomen, werd dinsdag eerst door de distributiewerknemers en nadien ook door het winkelpersoneel goedgekeurd.
Er is ook afgesproken dat er de komende maanden zal worden gepraat over de hoge werkdruk en de werkomstandigheden bij de vzw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?