Staking personeel 'Aide & Soins à Domicile à Bruxelles' opgeheven

100 van de 230 personeelsleden van de thuiszorgdienst L'Aide & Soins à Domicile à Bruxelles, legden maandag even het werk neer. (archiefbeeld)

De staking van een deel van het personeel van de christelijke thuishulpdienst L'Aide & Soins à Domicile à Bruxelles is voorbij. Zo'n 100 van de 230 medewerkers protesteerden tegen de autoritaire stijl van de baas.

Maandagochtend stond er een piket voor de kantoren van de thuiszorgdienst in de Malibranstraat in Elsene, op een steenworp van het Flageyplein. Het personeel protesteerde volgens vakbondsvrouw Germaine Nzuanzu tegen de autoritaire stijl van hun baas.

"Sinds hij er is, houdt hij niets anders dan monologen. Er is geen overleg. Wanneer vertegenwoordigers van de arbeiders hun mening geven, negeert hij die. Hij wil alleen maar doen wat hij wil. Hij heeft een zodanig slechte sfeer geschapen, dat er interne spanningen zijn ontstaan vooral tussen de sociale assistenten en de familiale helpers," zegt Nzuanzu.

Het stakende personeel eiste het ontslag van de directeur, die ze onbekwaam achten om een team te leiden. Hij is nu afwezig door ziekte, de werknemers wachten zijn terugkeer af om tot een vergelijk te komen. De thuiszorgdienst L'Aide & Soinds à Domicile à Bruxelles, gelinkt aan de christelijke mutualiteit, wordt gefinancierd door de Franse gemeenschap.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?