Staking Sint-Gillis mogelijk donderdag voorbij

© Ivan Put
De langdurige staking in de gevangenis van Sint-Gillis kan donderdag achter de rug zijn. Dan zal een ontwerpakkoord voor goedkeuring voorgelegd worden.

Dat heeft vakbondsafgevaardigde Laurent Lardinois (ACOD) woensdag gemeld.

De drie vakbonden hadden vorige week voorgesteld van de huidige 353 naar 372 vaste personeelsleden te gaan in de komende twee jaar.

Dat voorstel is nu bekrachtigd door de Directie van de Strafinrichtingen. Als tegenprestatie worden de vaste quota voor gedetineerden opgegeven. Er komt ook een transfer van 37 langdurig gedetineerden en er staan logistieke verbeteringen gepland.

De socialistische heeft zijn principeakkoord al gegeven. Het ACV wacht uit voorzorg de reactie van het personeel donderdag af. En ook de liberale vakbond VSOA zegt dat het wacht tot het mondelinge akkoord op papier staat en werd voorgelegd aan hun achterban.

Het personeel van Sint-Gillis staakt sinds begin juli elke maandag en vrijdag uit protest tegen de overbevolking van de gevangenis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?