Stakingspost voor hoofdzetel Sibelga

© Photonews
|

De ingang van de hoofdzetel van Sibelga aan de Werkhuizenkaai in Brussel wordt geblokkeerd door een stakerspost. De actie is een initiatief van de christelijke vakbond en de vakbond Gazelco. Volgens een woordvoerder van de netbeheerder voor elektriciteit en aardgas in Brussel komt de dienstverlening niet in het gedrang.

Het sociaal conflict is een gevolg van een "coachingplan" dat de directie "eenzijdig en zonder overleg" ingevoerd heeft. Daardoor zouden werknemers die niet aan de verwachtingen van het bedrijf beantwoorden, ontslagen kunnen worden. Dat zegt Romain Wijckmans, federaal secretaris van Gazelco.

De vakbondsafgevaardigde hekelt bovendien de invoering, eveneens "eenzijdig en zonder overleg", van een "repressienota" over de veiligheidsuitrusting van het personeel. Die nota, die te snel te zware sancties zou opleggen, "negeert het arbeidsreglement", aldus Wijckmans. Hij spreekt van "een chaotisch sociaal klimaat sinds januari" in het bedrijf.

Een overleg met de directie leverde dinsdagochtend niets op. Bij Sibelga betreurt men de staking "van een zeer kleine minderheid". De dienstverlening aan de klanten komt evenwel niet in gevaar, klinkt het. "Onze medewerkers komen ter plaatse bij de klanten" en eventuele pannes worden opgelost, aldus de woordvoerder van Sibelga.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?