Startschot 20 km door Brussel gegeven door premier Michel

29/05/2016

De 37e editie van de 20 kilometer door Brussel is gestart. Het startschot is rond 10 uur in het Jubelpark gegeven door premier Charles Michel (MR), in het gezelschap van wielerlegende Eddy Merckx en burgemeester Yvan Mayeur.

De lopers zijn opgedeeld in zes blokken. Die krijgen om beurten een apart startschot. De deelnemers die vorig jaar de beste tijden neerzetten krijgen een plaats in het eerste blok. Zo kan iedereen in zijn eigen tempo lopen. De Belgische winnaar van vorig jaar, Abdelhadi El Hachimi loopt ook met de eerste groep mee en draagt het rugnummer 1.

“Het help om mee te lopen met degenen met hetzelfde tempo. Wie te traag voor je loopt gaat je afremmen”, zegt Marathonloper Willem Van Schuerbeeck. De eerste gast bij Xavier Taveirne is zelf geplaatst voor de olympische spelen in Rio en werkt als leraar aan het Maria-Boodschaplyceum in Brussel.

20 km door Brussel 2016

Op zondag 29 mei is er de 37e editie van de 20 kilometer dan Brussel. Niet minder dan 40.000 deelnemers van 113 verschillende nationaliteiten zullen deelnemen aan het grootste loopevenement van Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Sport, 20 km door Brussel 2016

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni