Stationsbuurt Jette wordt blauwe zone

Om meer parkeerplek voor de omwonenden te creëren tijdens de heraanleg van het Kardinaal Mercierplein, besliste het Jetse gemeentebestuur afgelopen woensdag om de straten rond het station gedeeltelijk om te vormen tot een blauwe zone.

Nog dit jaar beginnen de werkzaamheden aan het Kardinaal Mercierplein, dat, met geld van Beliris, helemaal heraangelegd wordt. Eerst wordt het parkeerterrein achteraan onder handen genomen, volgend jaar het plein zelf. Parkeren op het plein wordt dan tijdelijk onmogelijk.

Om de omwonenden tegemoet te komen, komt er zowel ten noorden als ten zuiden van het station een blauwe zone. Zo zal men bijvoorbeeld zijn auto aan de 'oneven kant' van een stuk van de Wemmelsesteenweg, en de oneven kant van de Heilig-Hartlaan en de Dupréstraat maximaal twee uur kunnen achterlaten. De bewoners krijgen een bewonerskaart. "We wilden niet de oneven én de even kant van de straten tot blauwe zone maken. Er wordt in die straten immers ook gewerkt en er zijn ook scholen. Die mensen moeten hun auto kwijtraken. We wilden het zo evenwichtig mogelijk doen," zegt schepen van Mobiliteit Christine Gallez (Ecolo). Na afloop van de werkzaamheden wordt beslist of de blauwe zone behouden blijft.

Na de heraanleg zal er niet meer zoals vroeger geparkeerd kunnen worden op het plein. Voor de langparkeerders wordt het parkeerterrein achter het station uitgebreid van honderd naar 185 gratis plaatsen. Op het plein zelf komen enkele plekken voor kortparkeerders met parkeermeters en voorts plaatsen voor de politie, mensen met een handicap en Cambio-wagens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?