Stefaniatunnel opnieuw open voor verkeer

© Joachim Nijs

De Brusselse Stefaniatunnel, die het Stefaniaplein het Poelaertplein verbindt, is in de nacht van zondag op maandag opnieuw geopend voor het verkeer. Dat meldt het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A). Om de renovatie van de tunnel te vervolledigen, zijn nog bijkomende werken nodig. Deze zullen de komende weken gebeuren, maar enkel 's nachts.

In februari begin dit jaar gingen de renovatiewerken in de Stefaniatunnel van start. Die werd in januari gesloten door problemen met het gewapend beton. Dat beton werd verwijderd. Nadien werden nieuwe roestvrije wapeningen bevestigd en afgedekt met spuitbeton. Daarnaast werden de wanden van de tunnel gereinigd en werd LED-verlichting geplaatst.

"Een heel complexe werf werd met succes afgerond", zegt minister Smet. "Ik wil alle Brusselaars, handelaars en pendelaars bedanken voor hun geduld. We hadden geen keuze, voor deze renovatie moesten we de tunnel helaas sluiten. Het was een enorme uitdaging om de werken uit te voeren en tegelijkertijd de Louizatunnel open te houden. Ik wil dan ook de hele ploeg van Brussel Mobiliteit bedanken voor hun inzet. Op basis van de technische analyse, hadden we een opening van de Stefaniatunnel voorzien aan het einde van de zomervakantie. Dat moment is nu aangebroken. Ik ben dan ook heel blij en opgelucht."

Rogiertunnel open op 1 september
In totaal namen de werken zeven maanden in beslag en werd 1,5 miljoen euro geïnvesteerd.

Ook de andere zomerwerven zijn goed verlopen en een aantal werden zelfs vroeger gepland dan afgerond, aldus Smet. Zo eindigden de werken aan de tramsporen in de Stallestraat een week vroeger dan gepland, en zal vanaf 1 september het autoverkeer in de Rogiertunnel opnieuw normaal verlopen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?