Nationale vakkbondsstaking op Brussels Airport

De vakbonden zullen donderdag stiptheidsacties organiseren bij de douane op de passagiersluchthavens van Zaventem, Deurne, Wevelgem en Oostende. Dat kondigen ze aan in een persbericht.

De bonden zeggen dat ze geen afdoend antwoord kregen op hun eisen voor een betere werkplanning. Het personeel heeft geen evenwicht meer tussen werk en privéleven, zeggen ze.

Volgens Bart Torrekens van vakbond NUOD Financiën laten concrete afspraken met minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) te lang op zich wachten. "Het blijft bij vage beloften", zegt hij. De bonden eisen onder meer pensioenmaatregelen en een risicopremie. "De mensen op het terrein vragen om acties."

De acties vallen op de eerste dag van de zomervakantie, traditioneel een drukke vertrekdag. De bonden zullen vertrekkers sparen door aankomende vluchten te viseren met hun grondige controles. Al sluit Torrekens niet uit dat ook vertrekkende reizigers met vertragingen te maken krijgen. Als er geen toegevingen komen, zijn verdere acties niet uitgesloten. Woensdag voerden de douaniers al actie in de haven van Antwerpen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni