Storm op komst: nummer 1722 geactiveerd

© PhotoNews
| (archiefbeeld)

De FOD Binnenlandse Zaken activeert het nummer 1722. Dat werd beslist naar aanleiding van een waarschuwing gegeven door het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI).

Volgens de website van het KMI ontstaan er tegen het einde van de namiddag felle onweders in ons land. Overvloedige regen, zware windstoten en hagel kunnen op sommige plaatsen schade veroorzaken. Van 17 uur tot omstreeks 23 uur geldt in gans het land code oranje. Daarna blijft code geel van kracht tot woensdag 03.00 uur. Ook in Brussel wordt onweer verwacht.

Daarom activeert de FOD Binnenlandse Zaken het nummer 1722. De bedoeling is dat mensen naar 1722 bellen als ze de brandweer nodig hebben, maar er niemand (potentieel) in levensgevaar is. Dat heeft de bedoeling om de burger weg te houden van de noodnummers wanneer er geen sprake is van een levensbedreigende of potentieel levensbedreigende situatie.

De FOD benadrukt dat het nummer 1722 geen noodnummer is. Enkel de nummers 112 (brandweer, ambulance) en 101 (politie) zijn noodnummers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?