Striktere maatregelen op Brussels Airport dankzij dreigement Van Ranst

© PhotoNews
| Passagiers met mondmaskers op Brussels Airport, als bescherming tegen het coronavirus (covid-19.)

Vandaag kwamen verschillende vliegtuigen uit niet-Schengenlanden rond hetzelfde tijdstip aan op de luchthaven. Dat zorgde voor files bij de paspoortcontrole, met als gevolg weinig respect voor de maatregelen. Van Ranst tweette misnoegd dat de luchthaven zou moeten sluiten, waarop de CEO extra maatregelen beloofde.

"Indien deze toestanden door Brussels Airport niet kunnen vermeden worden, zie ik maar één oplossing: sluiting", twitterde Viroloog Van Ranst na het zien van de foto's van vanmiddag op Brussels Airport.

De CEO van de luchthaven reageerde ondertussen dat er maatregelen werden genomen. Passagiers worden vanaf nu onder andere gefaseerd uit de vliegtuigen gelaten.

Ondertussen zet de daling van het aantal passagiersvluchten zich wel onverminderd voort.

Social distancing

"Brussels Airport wil voluit meewerken om de verspreiding van COVID-19 zo veel mogelijk te beperken. #keepyourdistance", tweette Feist. Op de officiële Twitter-account van de luchthaven werd ook verwezen naar de maatregelen die al zijn genomen om "social distancing" te laten respecteren. Er worden boodschappen omgeroepen, er hangen affiches en er zijn controles, klonk het.

Maar blijkbaar is het moeilijk om de reizigers de aanbevelingen van voldoende onderlinge ruimte te laten respecteren, zeker op drukkere plekken in de luchthaven. "Wij roepen wederom alle passagiers op om de richtlijnen op te volgen en mee te werken om dit soort situaties te voorkomen", aldus Brussels Airport.

Tijdelijke werkloosheid

Donderdag worden nog 171 vluchten verwacht, of een derde van de 533 vluchten die oorpronkelijk gepland waren. De luchthavenuitbater zal vanaf maandag tijdelijke werkloosheid invoeren voor de meeste van zijn 1.100 werknemers.

"We verwachten dat we begin volgende week aan -90 tot -95 procent van het aantal passagiers zullen zitten", zo zei Arnaud Feist, de CEO van luchthavenuitbater Brussels Airport Company, donderdag in een interview met de Franstalige nieuwszender LN24. "Dat is du jamais vu", klonk het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?