Stripwinkel 'Le Deuxième Souffle' zoekt onderdak

De bekende stripwinkel Le Deuxième Souffle moet binnen de twee weken een nieuw onderkomen vinden. De nieuwe eigenaar van het gebouw wil stripkenner Michel Deligne weg. De Ligne weet niet waar hij zijn collectie van meer dan 100.000 strips moet onderbrengen.

Michel Deligne koopt, verkoopt en ruilt al 36 jaar strips. Eerst op de vlooienmarkt, daarna in zijn winkel Le Deuxième Souffle in Sint-Joost-ten-Node. Maar nu moet hij daar weg.

Sinds Deligne zijn winkel in Sint-Joost heeft, gebeurde het vernieuwen van het huurcontract steeds mondeling. De eigenaar van het gebouw overleed vorig jaar. Toen de kleinzoon eigenaar werd, liet Deligne niets op papier zetten. Dat breekt hem nu zuur op.

Volgens de eigenaar weigert Deligne elk voorstel. De vrederechter heeft nu beslist dat hij en al zijn strips op 1 februari weg moeten zijn. De burgemeester van Sint-Joost heeft Deligne al een tijdelijke opslagplaats voorgesteld, maar Deligne wil iets permanent.

De eigenaar van het gebouw waarin de winkel gehuisvest is, hoopt dat Deligne snel iets vindt, en geeft hem desnoods een paar maanden respijt.

:: Le Deuxième Souffle, Braemtstraat 15, 1210 Sint-Joost-ten-Node, 02-219.17.70

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?