Stroompanne in Brussel-Stad en Elsene opgelost

© mooste
| De lichten in bepaalde Elsense en Brusselse straten gingen niet aan deze nacht (archiefbeeld).
Updated: 10-04-2019 - 07:35

In Elsene en Brussel-Stad zaten enkele straten woensdagochtend tussen 1.30 uur en 7.30 zonder stroom. Het probleem situeerde zich bij vijf hoogspanningscabines. Netbeheerder Sibelga dacht de panne rond 3.00 uur opgelost te hebben, maar schoof die eindtijd drie keer op.

Het getroffen gebied omvatte de Franklin Rooseveltlaan, Uruguaylaan, Colombialaan, Woudlaan, Chililaan, Perulaan, Bosvoordsesteenweg en Terhulpensesteenweg. Netbeheerder Sibelga was al vanaf 1u25 bezig om de elektriciteit aan de praat te krijgen.

Hoogspanningscabines

Het duurde langer dan verwacht om de stroom opnieuw aan de praat te krijgen. Aanvankelijk dacht Sibelga de problemen opgelost te hebben rond 2.55 uur, maar de vermoedelijke eindtijd schoof op naar 4.55 uur, 6.15 uur en 7.45 uur. Uiteindelijk was de panne herstelde omstreeks 7.30 uur.

Het probleem situeerde zich bij vijf hoogspanningscabines. Een daarvan was opnieuw in dienst sinds 2.45 uur, waardoor de Woudlaan en de Bosvoordsesteenweg opnieuw van elektriciteit werd voorzien. De andere vier kreeg Sibelga pas later aan de praat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?