Stroompanne in centrum Brussel opgelost

KVDP
© BRUZZ
02/12/2019
Updated: 02/12/2019 15.51u

Het centrum van Brussel zat maandagmiddag zonder stroom. Er was een probleem met het hoogspanningsstation onder het Muntplein. Een honderdtal straten werd getroffen. Rond 15.30 uur was het probleem opgelost.

BRUZZ-reporters stelden maandagmiddag vast dat er vooral in de straten rond de Beurs geen elektriciteit was. Niet alleen winkels zaten zonder stroom, maar ook de verkeerslichten werkten er niet.

"Wij zijn nog maar net op de hoogte gebracht door Elia", aldus Sibelga-woordvoerster Iris Fostiez. "Er is een probleem met het hoogspanningsstation aan het Muntplein, waardoor heel het centrum van Brussel zonder stroom zit."

In dat hoogspanningsstation is het interne veiligheidssysteem afgegaan. "Daar kennen we de oorzaak nog niet van, maar onze post staat opnieuw onder spanning", aldus Elia-woordvoerster Marleen Vanhecke. "Die post voedt het Sibelga-net nu opnieuw, maar als wij hervoeden, kan het even duren voor de distributie overal opnieuw op gang komt."

90 procent hersteld

Sibelga stelde de panne vast rond 13.18 uur. Veertig minuten later werden zo'n negentig van de honderd getroffen elektriciteitscabines terug voorzien van stroom. "We hopen dat alles tegen 15 uur is opgelost", klonk het toen bij Sibelga.

"Er is spijtig genoeg meer tijd nodig voor de volledige herstelling", luidde de update om 15 uur. Toen zaten elf straten nog zonder stroom. Het ging om onder andere de Dansaertstraat. Rond 15.30 was alles opgelost.

Big City Kiosk Muntplein 06 BRUZZ ACTUA 1657

| De kiosk boven het hoogspanningsstation aan het Muntplein

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, stroompanne, Elia, Sibelga, centrum, Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni