Studenten Odisee: ‘Maak Warmoesberg autovrij’

De studentenverenigingen van Odisee doen een oproep om de Warmoesberg, waar de Odisee gevestigd is, in de toekomst permanent autovrij te maken. Om hun oproep kracht bij te zetten organiseren ze er van 2 tot 4 mei Jardin Rosé, een gratis stadsfestival.

Tijdens Jardin Rosé vinden er op de Warmoesberg optredens plaats, maar wordt er ook een petanquetornooi, highlandgames, een afterwork met jazzmuziek en een pop-upbar georganiseerd. In plaats van kasseien zal er echt gras liggen.

Speciaal voor de gelegenheid zal de Warmoesberg autovrij gemaakt worden. En dat zouden ze studentenverenigingen graag het hele jaar door zo hebben. “Met dit totaalconcept willen we aantonen hoe wij een autovrije Warmoesberg zien. Dat biedt namelijk heel wat mogelijkheden voor de studenten van Odisee Campus Brussel”, zegt Alexander Cobbaert van Aloisiana, de vereniging voor studenten economie en bedrijfswetenschappen.

Jardin Rosé zien de studenten als een goede testcase. “Niet alleen Aloisiana, maar alle studentenverenigingen, waaronder ook een aantal van de KU Leuven, zijn daarvoor vragende partij en hopen om vaker activiteiten zoals Jardin Rosé te kunnen organiseren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Van Cloaca tot counterstrike: het poppretpark van Wim Delvoye
  • Philosophes miniatures au Millenium Festival
  • Fearless film-maker goes where no one has gone before
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement