Studie inwonerscomité Haren hekelt mobiliteitsproblemen

Het inwonerscomité van Haren somt in een zelfgemaakte studie een heleboel mobiliteitsproblemen in en rond de gemeente op. De studie moet de Brusselse schepen van Mobiliteit Christian Ceux (cdh) helpen bij de opstelling van zijn mobiliteitsplan. Dat plan zou tegen september klaar zijn.

Het tweetalige inwonerscomité van Haren heeft een studie over de mobiliteitsproblemen in en rond Haren opgesteld. De Harenaars klagen onder meer het tekort aan openbaar vervoer aan. "Tijdens het weekeinde en 's avonds zijn er te weinig treinen bijvoorbeeld," zegt Laurent Moulin, die zich binnen het comité met mobiliteit bezighoudt. "Daarnaast rijden te veel auto's door Haren en is er te weinig parkeerplaats. Een pluspunt is dan weer het feit dat Haren redelijk groen is. Dat biedt veel potentieel voor voet- en fietspaden."

De zelfgemaakte studie komt er naar aanleiding van het gemeentelijk mobiliteitsplan van Christian Ceux. Volgens het kabinet van de mobiliteitsschepen zou het plan "tegen september" klaar moeten zijn.

Bijgevoegd vindt u de 41 pagina's tellende studie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?