| Supporters vierden feest op de Lemonnierlaan, waarbij ook enkele objecten vlam vatten.

Supporters ontsteken vreugdevuur nadat Marokko kwalificatiewedstrijd wint

JP
© BRUZZ
30/03/2022

Een paar honderd Marokko-supporters vierden dinsdagavond de winst in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Congo. Ze kwamen samen op de Lemonnierlaan in het stadscentrum, waardoor het verkeer er tijdelijk geblokkeerd werd. Er werd vuurwerk afgestoken en een paar voorwerpen werden in brand gestoken, maar de rust keerde volgens de politie snel terug.

De groep trok na de wedstrijd naar het Beursplein, waar ze zichzelf opsplitste. Een deel van de supporters is toen vertrokken, anderen zijn teruggekeerd naar de Lemonnierlaan. Op de hoek van de Rogier Van der Weydenstraat bij het Zuidpaleis werden een aantal voorwerpen in brand gestoken.

De brandweer hoefde volgens de politiewoordvoerster van de zone Brussel Hoofdstad Elsene niet tussen te komen. "Het vuur werd gedoofd door buurtbewoners en de rust keerde snel erna terug. Niemand werd aangehouden," zegt Ilse Van de keere.

De uitslag van dinsdagavond bezorgde Marokko een plekje op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. De Marokkanen speelden 4-1 tegen Congo, een overtuigende overwinning in de kwalificatiewedstrijd na het gelijkspel tegen Congo van afgelopen vrijdag. De wedstrijd leefde erg bij Brusselaars met een migratie-achtergrond.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni