Take Eat Easy staat te koop

© Take Eat Easy

De Brusselse start-up Take Eat Easy zoekt een overnemer. Als het die niet vindt, is het ermee gedaan. Zo schrijft Le Soir.

Je ziet ze overal in Brussel rijden, of spelen met hun smartphone wachtend op een bestelling, de fietskoeriers van Take Eat Easy. Drie jaar geleden richtten vier jonge ondernemers in Brussel de dienst voor maaltijdleveringen op. Een jaar later zaten ze al in Parijs; nu ook in andere Franse steden, Madrid, Barcelona, Valencia en Londen.

Maar er kwam concurrentie, in Brussel met name van het van oorsprong Londense Deliveroo. En Take Eat Easy verbrandde geld aan het op de been brengen van veel fietskoeriers. Nu staat het bedrijf in de etalage, zo schrijft Le Soir.

Een mislukte zoektocht naar nieuw kapitaal zou Take Eat Easy de doodsteek hebben gegeven. De problemen werden al duidelijk door het afschaffen van de promoties voor nieuwe klanten eind juni en door een geschrapt personeelsfeest, aldus nog Le Soir.

Een verkoop zou goed zijn voor zo’n 30 miljoen. Als potentiële overnemers noemt Le Soir het Duitse Delivery Hero en de Franse post, die met GeoPost actief is in de snelle levering van pakjes en maaltijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?