Tal van gebreken in vernieuwd kinderdagverblijf

Het vernieuwde kinderdagverblijf Mallemuis in Vorst vertoont heel wat gebreken. Zo loopt er water binnen bij hevige regen en loopt de temperatuur in sommige ruimtes erg hoog op. Brigitte Grouwels (CD&V), in de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor welzijn en gezondheid, vernam de problemen pas gisteren, bij de officiële opening van de crèche.

Door een verkeerde aansluiting van de dakgoten sijpelt er bij hevige regenval water binnen in de gebouwen van het kinderdagverblijf. Bij stormweer kunnen de ruimtes zelfs onder water te komen staan. Een ander probleem is het gebrek aan een afzuigsysteem in de ruimte waar de diepvriezers staan, waardoor de temperaturen in de ruimte te hoog oplopen, met schade aan de toestellen als gevolg. Verder zijn er ook fouten bij aansluitingen van elektronische apparatuur en afvoerproblemen bij het sanitair vastgesteld.

Volgens de coördinator van de crèche werden de problemen al herhaaldelijk gemeld bij de aannemer, maar geraken ze niet opgelost. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) trok meer dan een miljoen euro uit voor de renovatie van het gebouw en was tot gisteren, de dag van de officiële opening van de crèche, niet op de hoogte van de problemen.

Staatssecretaris Grouwels belooft snel maatregelen te nemen en benadrukt dat de veiligheid van de zevenentwinig kinderen nooit in het gevaar kwam.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?