Taskforce bereidt hervorming van Brusselse autofiscaliteit voor

© Maarten Coosemans - BRUZZ
© Maarten Coosemans - BRUZZ

Een taskforce gaat een rapport opstellen over de hervorming van de autofiscaliteit (jaarlijkse verkeersbelasting en belasting op de inverkeerstelling) in het hoofdstedelijk gewest. Zo meldt Brussels minister van Financiën en Begroting Guy Vanhengel (Open Vld) maandag.

Met deze taskforce wil Vanhengel op dezelfde wijze te werk gaan als bij de fiscale hervorming. "Deze manier van werken heeft dus reeds bewezen dat een grondige aanpak en voorbereiding met experten het nodige draagvlak kan scheppen om een hervorming door te voeren", aldus de minister.

De studiefase start deze maand al. De experten zullen maandelijks samenkomen, met eventueel bijkomende thematische werkgroepen. De taskforce zal uit zes experten bestaan (drie Nederlandstaligen en drie Franstaligen) in de autofiscaliteit en de milieuwetenschappen. In februari of maart 2018 moet ze haar rapport klaarhebben, zodat het Brussels gewest vanaf 2019 de autofiscaliteit zelf kan beheren. Ook de andere gewesten zullen bij de werkgroep betrokken worden, om tot een hervorming te komen van de autofiscaliteit die ook de leasingwagens omvat. Daartoe is immers een samenwerkingsakkoord nodig.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?