Taxi's stapvoets toegelaten in voetgangerszone

© Brussel Mobiliteit

Taxi's zullen nog door de uitgebreide voetgangerszone mogen rijden, maar moeten zich wel houden aan een snelheidsbeperking van 10 kilometer per uur. Ook moeten ze zich vooraf registreren.

Eind deze maand, op 29 juni, worden de Anspachlaan en verschillende kleinere straten in de buurt autovrij. Taxi's zullen wel nog toegang hebben, als ze een bestemming binnen de voetgangerszone moeten bedienen.

Volgens de sectorfederatie was het niet haalbaar om ook de taxi helemaal te weren. "In de zone zijn heel wat hotels en die moeten bereikbaar blijven voor hun klanten", zegt Pierre Steenberghen. "Daarnaast heb je ook de ouderen en mensen met een beperkte mobiliteit. Voor hen is de taxi vaak de enige verplaatsingsoplossing."

Enkel de taxi's die zich op voorhand laten registreren zullen door de voetgangerszone mogen rijden. Zij krijgen een code om de verzinkbare paaltjes, die de zone zullen afsluiten, te bedienen.

Daarnaast moeten de taxichauffeurs zich houden aan een snelheidsbeperking van 10 kilometer per uur. "Wie dat niet doet, zal de toegang ontzegd worden", aldus nog Steenberghen.

Ook wie een privégarage in de voetgangerszone heeft, zal nog steeds met de wagen in de zone mogen.

Wie meer wil weten over de toekomstige voetgangerszone in het centrum van Brussel kan terecht op de website www.circulatieplan.be

Nieuwe centrale lanen

Het Beursplein wordt helemaal autovrij en de voetgangerszone in het centrum wordt de komende jaren dubbel zo groot. Dat heeft het Brussels schepencollege beslist. Om de binnenstad bereikbaar te houden komen er extra ondergrondse parkings en een parkeerroute. De werken, die in 2015 zouden beginnen, moeten het centrum een nieuw elan geven.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?