Het kamp van Roma-zigeuners op de VUB-campus in Etterbeek werd op 13 september 2023 door de politie ontruimd. Op 14 september wordt de site in opdracht van Immobel opgeruimd

| Het kamp van Roma-zigeuners op de VUB-campus in Etterbeek werd op 13 september 2023 door de politie ontruimd. Op 14 september werd de site in opdracht van Immobel opgeruimd.

Tentenkamp naast VUB- en ULB-campus ontruimd

© BRUZZ
14/09/2023

De politie heeft woensdagmiddag een tentenkamp ontruimd op de Triomflaan, vlak naast de VUB- en ULB-campus Etterbeek in Elsene. Een twintigtal mensen verbleef er al zo’n twee maanden. Het gaat om een grote Roma-familie, aldus de politie.

De VUB heeft het terrein drie à vier jaar geleden verkocht aan projectontwikkelaar Immobel, legt Nathalie Vlaemynck, woordvoerster van de VUB uit. De projectontwikkelaar wilde er werken uitvoeren maar werd verhinderd door het tentenkamp.

In dat kader heeft de Vrederechter de ontruiming verordend, waarna de politie woensdag is overgegaan tot de ontruiming van het kamp. "Dit gebeurde zonder noemenswaardige problemen", zegt een woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene. Waar de bewoners naartoe zijn gegaan, is niet duidelijk.

Voor het bouwproject van Immobel zijn nog geen vergunningen afgeleverd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni