Terminus tram 7 verhuist naar station Albert

© Brussel Mobiliteit

Er komt dan toch geen derde tramspoor bij de herinrichting van het Vanderkindereplein. Dat besliste minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (SP.A). In de plaats daarvan krijgen lijnen 3 en 7 hun eindhalte in premetro Albert.

Het derde spoor op de Chuchilllaan moest de snelheid van en de overstap tussen lijnen 3 en 7 verbeteren. Maar het plan voor een extra spoor, gevraagd door vervoersmaatschappij MIVB, was al jaren een doorn in het oog van buurtbewoners en plaatselijke politici. 

Naar aanleiding van de overlegcommissie donderdag laat Smet nu weten dat hij het project bijstuurt. "Er komt geen derde spoor aan de halte Vanderkindere", zegt de minister in een mededeling die berichtgeving van Le Soir bevestigt. "Maar we willen de moeilijkheden die de reizigers vandaag ondervinden om over te stappen van tram 3 op tram 7 wel aanpakken. Daarom wordt halte Albert versneld omgebouwd tot terminus van tram 3 en tram 7. Zo kunnen reizigers veilig en makkelijk overstappen tussen beide lijnen."

Het was sowieso de bedoeling om tram 7 op termijn tot Albert te laten rijden, waar de reizigers zouden kunnen overstappen op de toekomstige metro tussen Vorst en Evere (via de om te bouwen premetrotunnels tussen Albert en Noord). Smet wil de aanpassingswerken aan Albert nu vervroegd doorvoeren. Wanneer de werken kunnen beginnen is echter nog niet duidelijk. Eerst volgt een studiefase. Ook de plannen voor de heraanleg van het kruispunt Vanderkindere en de Churchillrotonde worden herbekeken. 

De herinrichting van Albert zal waarschijnlijk nog enkele jaren op zich laten wachten. Smet gaat daarom met de gemeente op zoek naar een oplossing voor de halte Vanderkindere op kortere termijn. Verder zal de MIVB de tramsporen aan Vanderkindere binnenkort vernieuwen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?