Thuishulp-app Helpper nu ook beschikbaar in Brussel

© Facebook/Taxistop
| "Helpper is geen concurrentie voor de diensten van de zorgverleners, maar is complementair", klinkt het.

Het platform voor thuishulp Helpper is ook beschikbaar in Brussel. Dat heeft oprichter François Gerard woensdag meegedeeld op een persconferentie in Neder-Over-Heembeek. Ook minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) en Brussels burgemeester Philippe Close (PS) waren daar aanwezig. Helpper bestond al in Antwerpen en Gent.

Helpper is een digitale ontmoetingsplaats voor mensen die hulp nodig hebben bij dagdagelijkse taken ("helppies") en voor mensen die tegen een kleine vergoeding taken uitvoeren ("helppers"). Het gaat niet om occasionele klusjes, maar om structurele thuishulp.

Burgerparticipatie

François Gerard richtte Helpper op in 2017 nadat zijn vader getroffen werd door de spierziekte ALS. Wie ondersteuning kan gebruiken, betaalt daarvoor 9 euro per uur. De "helppers" krijgen 7 euro netto per uur.

"We hebben dit soort initiatieven nodig," zegt Maggie De Block. "Helpper is geen concurrentie voor de diensten van de zorgverleners, maar is complementair", klinkt het. "We moeten geen angst hebben voor technologische ontwikkelingen als ze goed ingekaderd zijn," aldus burgemeester Close. "Des te beter als we kunnen rekenen op burgerparticipatie."

'Hopen op 2.500 leden'

Het platform telt momenteel zowat duizend "helppers" voor 470 "helppies". Met Brussel erbij, hoopt de organisatie 2.500 leden te halen.

In Brussel werkt Helpper samen met Partenamut, OZ, de gemeentelijke autoriteiten, OCMW's en thuisverplegingsorganisaties.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?