Tien extra plaatsen in basisschool Onze-Lieve-Vrouw

Door de uitbreiding van haar infrastructuur verwelkomt de katholieke basisschool Onze-Lieve-Vrouw tien extra kinderen vanaf september.

Na tien jaar voorbereiding ziet de Everse basisschool Onze-Lieve-Vrouw haar expansieplannen eindelijk werkelijkheid worden. In de nieuwbouw aan de Onze-Lieve-Vrouwlaan kunnen vanaf volgend schooljaar de tweede (22 kinderen) en derde kleuterklas (21) terecht. In dezelfde ruimte bevinden zich een nieuw sanitair blok en een personeelslokaal, dat op de speelplaats uitkijkt. In de aanliggende tuin komt de nieuwe kleuterspeelplaats.

Het kleuterpaviljoen, dat naast de nieuwbouw staat, ontvangt de twee jongste groepen kinderen. Dat wil zeggen: maximaal 39 kinderen, verdeeld over de eerste kleuterklas en de peutergroep. Doordat de kindjes dicht(er) bij elkaar zitten, zijn meer samenwerking en taalstimulatie mogelijk. Een speel- en snoezelhoek behoren ook tot de mogelijkheden. De zes lagereschoolklassen blijven in het hoofdgebouw aan de Pater Damiaan­straat zitten.

Over het waarom van deze plannen hoeft Herman Vanderstraeten, die sinds drie jaar directeur is, niet lang na te denken. "Onze school telt steeds meer kinderen. Daarnaast levert het groeperen van de kleuterklassen een pedagogische meerwaarde op. Het personeelslokaal was voordien in de kelder gevestigd en dat liet de inspectie niet langer toe. Ten slotte was het sanitair aan renovatie toe."

Alle werk samen kost om en bij de 600.000 euro. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) financiert daarvan het leeuwendeel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?