Tien nieuwe klassen in Jette op half jaar tijd

In amper zes maanden tijd zette basisschool Heilig-Hart in Jette een nieuw schoolgebouw neer met tien kleuter- en lagere schoolklassen. Het nieuwe schoolgebouw is vrijdag ingehuldigd in aanwezigheid van minister Guy Vanhengel (Open VLD), in de VGC bevoegd voor Onderwijs. 

"De basisschool Heilig-Hart in Jette was in 2010 één van de eerste scholen die gevolg gaf aan de oproep van de VGC om meer klassen in te richten", klinkt het in een persbericht van Vanhengel. "De school komt zo tegemoet aan de groeiende vraag van de Brusselaars naar meer Nederlandstalig onderwijs."

Terwijl de school werkte aan een bouw- en renovatieplan, werden met behulp van tijdelijke klascontainers al extra plaatsen gecreëerd vanaf 2011. Ondertussen zijn deze containers niet meer nodig.

Het fonkelnieuwe schoolgebouw, een metaalskeletbouw met houtafwerking, is nog maar een eerste fase. Binnenkort starten de werken om het nabijgelegen kasteel Bonaventure. Dat stuk Jetse geschiedenis, in 1830 opgetrokken door toenmalig burgemeester baron Bonaventure, wordt uitgebreid en omgebouwd tot schoolgebouw. Die werken zouden in de lente van 2016 klaar moeten zijn. De school zal dan plaats bieden aan 480 leerlingen, dubbel zoveel als voor de start van de uitbreidingsplannen.

"Dit is een dossier naar mijn hart", zegt minister Vanhengel. "De leerkrachten, het directieteam, de inrichtende macht Sint-Goedele Brussel en de ouders hebben onmiddellijk meer klasgroepen ingericht en hebben op hetzelfde moment een sterk bouwplan opgesteld. Ook de kwaliteit van het onderwijs wordt naar een nog hoger niveau getild."

De VGC investeerde 5,6 miljoen euro voor de capaciteitsuitbreiding in de school.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?