Tiener veroorzaakt brand in Sint-Joost-ten-Node door met aansteker te spelen

© PhotoNews
| Een interventie van de Brusselse brandweer (archiefbeeld).

In een appartementsgebouw in de Scailquinstraat in Sint-Joost-ten-Node is zaterdagavond een brand uitgebroken nadat een tienerjongen aan het spelen was met een aansteker. Het appartement is onbewoonbaar en twee jongeren werden naar het ziekenhuis gebracht met een lichte rookintoxicatie.

De brand brak omstreeks 20.30 uur uit op de zevende verdieping van een appartementsgebouw. Toen een tiener in zijn kamer met een aansteker aan het spelen was, ging het mis.

"Hij heeft dan aanvankelijk de verkeerde reflex gehad om het venster van de kamer open te zetten en dat heeft de brand aangewakkerd. Gelukkig is hij daarna uit de kamer gelopen, waar hij zijn vader en broer heeft geroepen. Zij zijn beginnen te blussen met brandblussers die aanwezig waren in de gang van het gebouw", vertelt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

De brandweer heeft de nablussing gedaan en alle voorwerpen die nog brandbaar waren uit de kamer gehaald. Bij de brand werden geen andere appartementen beschadigd, maar het gebouw werd wel geventileerd en gecontroleerd op CO.

Beide kinderen waren licht bevangen door de rook en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Het appartement is door de brandweer onbewoonbaar verklaard. De syndicus van het gebouw zorgt dat de familie in de komende dagen ergens anders onderdak krijgt.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?