De politiezone Evere-Schaarbeek-Sint-Joost-ten-Node

| De politiezone Evere-Schaarbeek-Sint-Joost-ten-Node.

Tieners lokken en bekogelen politie in Sint-Joost-ten-Node

JP
© BRUZZ
30/12/2021

In de nacht van 25 december werd een patrouille van de politiezone Brussel Noord opgeroepen voor een vuilnisbakbrand. Ter plaatse, in de Verbistwijk, werden de agenten bekogeld met projectielen.

In de nacht van 25 december werd een patrouille van de politiezone Brussel Noord opgeroepen voor een vuilnisbakbrand en vernielingen op de kruising van de Verbiststraat en de Vier-September-Dagenlaan. Toen de politieambtenaren ter plaatse waren, werden ze geconfronteerd met een groep individuen die op hen afkwamen en projectielen gooiden in de richting van het voertuig.

Dankzij het politieonderzoek hebben onderzoekers van de recherche vijf verdachten kunnen identificeren. Het bleek om minderjarigen te gaan tussen de 15 en 17 jaar oud. Ze worden ervan verdacht voetzoekers af te hebben gestoken, die verboden zijn op het grondgebied. Daarnaast hebben ze ook voertuigen beschadigd die ter plaatse geparkeerd stonden en zouden ze schade toegebracht hebben aan de ingang van een nabijgelegen flatgebouw.

Op 29 december werden meerdere controles en huisbezoeken uitgevoerd. Drie verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket en twee verdachten staan als gezocht geseind. Het parket van Brussel vorderde een jeugdrechter voor de drie gearresteerde verdachten. De politiezone Brussel Noord heeft haar patrouilles in de wijk versterkt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Samenleving , tieners , geweld tegen politie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni