Tiental gewonden bij zwaar verkeersongeval aan kasteel van Laken

© Twitter

Bij een zwaar verkeersongeval vlakbij het kasteel van Laken zijn maandagavond minstens tien personen gewond geraakt. Een bestelwagen is er tegen een bus van de MIVB gebotst, waardoor deze laatste tegen een muur van het kasteel is gereden.

Dat melden de Brusselse brandweer en de Brusselse lokale politie. Nog vijf andere wagens raakten betrokken bij het ongeval. Verschillende gewonden zijn er ernstig aan toe, aldus de politie.

Volgens berichten gebeurde het ongeval toen de bestuurder van de bestelwagen op de Koninklijke Parklaan de controle over het stuur verloor. Een bus van de MIVB kon het voertuig niet meer ontwijken en een botsing volgde. Ook vijf andere personenwagens werden daarbij geraakt. Door de klap week ook de bus van de baan af en eindigde tegen de omheiningsmuur van het kasteel van Laken.

In totaal raakten een tiental personen gewond, enkele van hen liepen zware verwondingen op. Door het ongeval was de Koninklijke Parklaan in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook
="Luckas
="Park
="Kantoorgebouw
="opvangcentrum
="Het

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?