Toch geen sociale woningen onder de startbaan

Er komen dan toch geen 200 sociale woningen aan de Parochiestraat in Haren. De site beschikt niet over genoeg weginfrastructuur en ligt ook vlakbij de drukst gebruikte startbaan van de luchthaven.

"Voor wie van vliegtuig- en treingeluiden houdt, is dit de ideale site", zegt staatssecretaris voor huisvesting Christos Doulkeridis (Ecolo) in La Libre Belgique. Hij verwijst daarmee naar de nabijheid van de luchthaven, maar ook van de spoorlijn Brussel-Antwerpen.

"Daarnaast is er ook de spoorweg, plus er zijn geen nutsvoorzieningen aangelegd. Het is geen plek om woningen neer te zetten. Noch sociale, noch andere woningen."

Nog steeds in Haren komt er wel groen licht voor het project Middelweg, waar 22 sociale woningen en 32 woningen voor middeninkomens worden gebouwd.

Het project aan de Groenweg in Neder-over Heembeek (199 sociale woningen) blijft overeind, maar moet voor Doulkeridis worden verbeterd.

"Het project zoals het nu op tafel ligt, kan niet aanvaard worden," aldus de staatssecretaris. "Ik wil dit project dan ook herbekijken, zodat het beter geïntegreerd is en zodat de verhouding tussen sociale en andere woningen in evenwicht is. Maar het project wordt niet ingetrokken: er moeten en zullen woningen komen."

Brussels OCMW-voorzitter Yvan Mayeur (PS) is blij dat er eindelijk een dialoog is met het gewest.

Doulkeridis geeft toe dat er een probleem was. "De vorige regering, en dus ook Ecolo, heeft zichzelf opgesloten in een idiote cijferdoelstelling (de constructie van 5.000 openbare woningen op 5 jaar tijd, nvdr). Een ambitie die niet redelijk was en die ertoe leidt dat sommige dossiers te snel worden afgehaspeld."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?