Toekomstige politiemensen leggen fysieke proeven af bij RSC Anderlecht

© Kevin Van den Panhuyzen/BRUZZ

Zowat 150 mensen die geïnteresseerd zijn in de job van politieagent, hebben zaterdag op het trainingscomplex van Royal Sporting Club Anderlecht (RSCA) een idee gekregen van de fysieke proeven die vereist zijn om het beroep te kunnen uitoefenen. Het evenement werd georganiseerd door de politiezone Brussel-Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) en voetbalclub RSC Anderlecht.

De toekomstige politiemensen konden deelnemen aan sportevenementen, georganiseerd door de politiezone Brussel-Zuid, binnen een nieuwe sportinfrastructuur, het opleidingscentrum van RSCA in de Neerpedestraat in Anderlecht. Ze konden ook demonstraties bijwonen van de honden- en motorbrigades en kennismaken met de leden van het speciale interventieteam van de politiezone.

"Wie niet slaagde voor de fysieke proeven, weet dat er nog werk aan de winkel is. Anderen waren alleen gekomen om leden van de zone te ontmoeten en te ontdekken wat ze van de interventies bij ons kunnen verwachten", aldus Sarah Frederickx, woordvoerster van de politiezone Brussel-Zuid.

"We zijn blij dat we voor deze dag hebben kunnen samenwerken met RSCA. De samenwerking zou permanent kunnen worden."

De politiezone zoekt tweehonderd nieuwe recruten. Ze hoopt vooral Brusselaars te kunnen aawerven. Die kunnen nu rechtstreeks bij de zone Zuid solliciteren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?