Toerisme in Marokko opnieuw mogelijk na versoepeling coronamaatregelen

© Annelien Kindekens
| Omdat het niet duidelijk is of alle Marokkaanse families deze zomer op vakantie zullen kunnen gaan in hun thuisland, organiseert de gemeente Sint-Joost camping Josée om het vakantiegevoel een beetje naar Brussel te halen.

Marokko heeft zondag een nieuwe trein versoepelingen van de maatregelen ter indijking van de coronapandemie aangekondigd en daar moet vooral het toerisme van profiteren.

Vanaf vandaag mogen toeristische instellingen weer hun volle capaciteit benutten, zonder 50 procent bezetting van hun gemeenschappelijke ruimtes zoals restaurants, zwembaden en sportzalen te overschrijden.

Gezien het koninkrijk zijn grenzen 'tot nader order' gesloten houdt, behalve voor in het buitenland geblokkeerde Marokkanen en buitenlanders in het land die reeds sinds woensdag kunnen beschikken, moet deze derde versoepeling het binnenlands toerisme ten goede komen.

Heropstart van culturele en sportieve activiteiten

Ook zullen samenscholingen en activiteiten van minder dan twintig mensen weer mogelijk zijn. Culturele centra, bibliotheken, musea en archeologische sites mogen heropenen, zonder vijftig procent van hun capaciteit te overschrijden.

Sportwedstrijden zijn weer toegelaten, zij het zonder publiek. De capaciteit van het openbaar vervoer stijgt van 50 naar 75 procent. Het dragen van een mondmasker is overal verplicht. Met meer dan 17.000 besmettingen en 269 sterfgevallen sinds maart is Marokko relatief van de pandemie gespaard gebleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?