Toiletten ruimen baan voor Molenbeekse Chiro

© Chiro Jijippeke

De Chiro Jijippeke uit Molenbeek heeft na een jarenlange zoektocht een locatie voor een eigen leidingslokaal en materiaalkot. Ze mag daarvoor een voormalig toiletgebouw tussen dienstencentrum Randstad en de bibliotheek van Molenbeek ombouwen.

De gebouwen aan de Hovenierstraat 47 herbergden ooit de school De Toverfluit, maar die verhuisde al jaren geleden. De bib en het dienstencentrum voor bejaarden namen er hun intrek, maar het tussenliggende toiletgebouwtje verkommerde. “Het ligt inmiddels bijna helemaal in puin”, zegt Ruben Brondeel, volwassen begeleider van de Chiro.

Het gebouwtje zal daarom waarschijnlijk worden platgegooid voor de nieuwe lokalen. De kinderen kunnen daarnaast ’s zondags ook gebruikmaken van de vroegere speelplaats, die door de week als parking dienstdoet. Ook enkele lokalen in centrum Randstad zullen ter beschikking staan van de jeugdbeweging.

De Chiro verzamelde tot nu toe in een volgens sommige ouders "weinig aantrekkelijk" lokaal in Centrum West. “Daar is wel een materiaalkot, maar geen leidingslokaal, en dat is toch heel belangrijk voor de werking van de Chiro. Bovendien is er geen buitenruimte en moesten we altijd naar een park in de buurt trekken.”

Daarom begon de jeugdbeweging vier jaar geleden al met de zoektocht naar een meer geschikte locatie. “We hebben aanbiedingen gekregen van andere organisaties, maar altijd buiten Oud-Molenbeek”, zegt Brondeel. “Omdat we per se in ‘onze’ buurt wilden blijven om zo blijvend een erg multicultureel publiek aan te spreken, hebben we gewacht.”

Op 8 februari organiseert Chiro Jijippeke in dienstencentrum Randstad een eetfestijn voor ouders en sympathisanten. De leiding wil er een groot inspraakmoment van maken. “Binnen dit en twee maanden willen we de plannen met de architecten finaliseren. Daarna doen we de bouwaanvraag, we hopen in het najaar aan de bouw te kunnen beginnen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?