Toots nu ook Koekelbergenaar voor het Leven

© Jos L. Knaepen

De Club Henri Vanhuffel, vernoemd naar de socialistische burgemeester van Koekelberg uit de jaren 1920, reikte afgelopen vrijdag voor de twintigste keer zijn prijzen uit aan mensen die zich op de een of andere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente.

Koekelbergenaar voor het Leven is Toots Thielemans geworden, de jazzmuzikant die dit jaar al uitgebreid gevierd werd omdat hij negentig is geworden. Thielemans was vijfenzeventig jaar geleden een van de eerste leerlingen aan het Athénée Royal de Koekelberg. Door een voetbreuk kon hij de prijs niet persoonlijk in ontvangst nemen.

Ook de titel van Koekelbergenaar van het Jaar ging naar iemand van buiten de gemeente. De prijs was voor Didier Sutter, een Franse historicus die zopas een boek schreef over de geschiedenis van Koekelberg. Eerder maakte hij een naslagwerk over de Koekelbergse koekjes- en chocoladefabriek Victoria.
 

In memoriam: Toots Thielemans (1922-2016)

Jazzmuzikant en componist Toots Thielemans is maandagochtend op 94-jarige leeftijd overleden. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?