© psi36

Topman Fedasil: ‘Klein Kasteeltje moet kleinschaliger’

© brusselnieuws.be
29/10/2012
Jean-Pierre Luxen, de nieuwe topman van Fedasil, denkt dat opvangcentrum Klein Kasteeltje zoals het nu bestaat geen toekomst heeft. Met achthonderd bewoners is het te grootschalig, zegt hij.

Luxen vindt dat het Klein Kasteeltje in Brussel-Stad zoals het nu gebruikt wordt, geen toekomst heeft. "Ik heb nog maar weinig klachten gekregen over het Klein Kasteeltje", zegt hij in De Standaard. "Maar 800 bewoners, dat is te veel. En omdat het in een grootstad ligt, brengt het nu eenmaal grootstedelijke problemen met zich mee."

Het Klein Kasteeltje hoeft echter niet gesloten te worden, zegt Luxen. "Als er maar 300 tot 400 asielzoekers zouden verblijven, zou dat het werk een pak aangenamer en makkelijker maken. De toekomst zijn kleinere asielcentra in een omgeving die mensen goed doet."

Luxen maakt zich ook sterk dat Fedasil voorbereid is op de winter. "Er zijn heel wat maatregelen genomen zodat we niet opnieuw in crisis belanden. Ik ben geen Madame Soleil , veel hangt af van het aantal asielaanvragen. Maar we zijn beter voorbereid. Zo'n humanitaire crisis is niet voor herhaling vatbaar."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie