Touring en VAB ergeren zich aan 'aankondigingspolitiek' Smet

© Belga
09/03/2016

Autoverenigingen Touring en VAB hekelen de "aankondigingspolitiek" in het Brusselse mobiliteitsdebat. Het idee van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) om de Brusselse metro door te trekken tot in Groot-Bijgaarden wordt bij hen dan ook maar lauw onthaald.

"Wij zijn absoluut voorstander van de doortrekking van de metrolijnen tot in Vlaamse Rand, niet alleen tot in Groot-Bijgaarden, maar ook Grimbergen en Zaventem. Die projecten zijn echter duur en nemen veel tijd in beslag, ze hadden er dus al veel vroeger aan moeten beginnen", zegt Danny Smagghe, woordvoerder van Touring.

Volgens hem zal het voorstel dan ook tot niets leiden. "Het blijft al 30 jaar bij aankondigingen zonder daden en zonder realisaties op het terrein", stelt Smagghe. "Dit is zand strooien in de ogen van de bevolking die geen andere optie heeft om zich te verplaatsten dan de auto door onaanvaardbare onderinvestering in het openbaar vervoer en in overstapparkings."

Ook VAB stelt dat niemand erbij gebaat is dat er steeds nieuwe plannen worden gelanceerd. "Laten we alle bestaande plannen eens samennemen en kijken waar de pendelaar écht behoefte aan heeft", zegt woordvoerder Maarten Matienko. "Daarbij moeten we ons trouwens niet alleen blind staren op het openbaar vervoer, maar moeten we ook meer aandacht schenken aan de fiets."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni