Verlichting van de Grote Markt, stadhuis en kerstboom tijdens Winterpret

| Archiefbeeld: verlichting van de Grote Markt, stadhuis en kerstboom.

Traditionele kerstboom moet kerstsfeer in de stad houden

HD
© Belga
13/11/2020

De Brusselse kerstmarkt vindt dit jaar niet plaats, maar de stad Brussel zorgt dat de kerstsfeer niet ver weg is voor haar inwoners. Dankzij Brussels by Lights en kilometers aan versiering en slingers baden de straten en winkelassen van de hoofdstad in licht. Op donderdag 18 november komt de traditionele grote kerstboom aan op de Grote Markt.

De kerstversiering in de straten van Brussel moeten voor dat sprankeltje hoop zorgen nu de tweede coronagolf er opnieuw voor zorgt dat mensen zoveel mogelijk thuis moeten blijven. In totaal zorgt Brussels by Light voor 16,4 kilometer lichtversieringen en 8,8 kilometer slingers die de hoofdstad doen oplichten.

Het initiatief breidt zich bovendien uit naar een tiental nieuwe straten en wijken. De stad Brussel hoopt zelfs dat de sfeerverlichting aan het eind van het jaar nog dienst kan doen wanneer de winkels mogelijk heropenen, want de kerstsfeer strijkt neer in 142 grote en kleinere winkelstraten.

In de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen sloeg de Stad Brussel de handen in elkaar met de Belgische ontwerper Charles Kaisin voor een monumentale eyecatcher. Duizenden gouden origami vogels zorgen er voor een betoverend effect. En ook op de binnenplaats van het Brussels stadhuis op de Grote Markt komt er een indrukwekkende origami zuil van acht meter hoog.

De traditionele kerstboom op de Grote Markt komt dit jaar vanuit de Hoge Venen in de vroege ochtend aan op donderdag 18 november. Op zondag 22 november wordt de boom versierd in het symbolische thema "vernieuwing".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Samenleving , kerstboom

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni