Train World zit na drie jaar al aan half miljoen bezoekers

© BRUZZ
| Bezoekers van Trainworld ontdekken er locomotieven, rijtuigen en objecten uit de rijke spoorweggeschiedenis van ons land.

Train World kreeg in 2018 meer dan 135.000 bezoekers over de vloer. Het treinmuseum van NMBS doet het daarmee ieder jaar beter. De tijdelijke tentoonstellingen liggen aan de basis van het succes. Zo kan je nog tot en met 31 maart gaan kijken naar een expositie over de speelgoedblokjes van LEGO.

Train World opende zijn deuren in september 2015, aan het station van Schaarbeek. Bezoekers ontdekken er locomotieven, rijtuigen en objecten uit de rijke spoorweggeschiedenis van ons land. Met meer dan 135.000 bezoekers in 2018 lokt het museum ook elk jaar meer bezoekers. De komende maanden rekent Train World er zelfs op de 500.000ste bezoeker te mogen verwelkomen.

Tijdelijke tentoonstellingen doen het goed

Om nieuwe bezoekers aan te trekken, organiseert Train World regelmatig een tijdelijke tentoonstelling in het museum. Eind 2016 stond het museum ruim vier maanden lang in het teken van stripheld Kuifje en sinds oktober 2018 is er de LEGO-beleving, die de wereld van de LEGO-speelgoedtreinen koppelt aan de geschiedenis en de toekomst van de Belgische spoorwegen.

Sinds de komst van de LEGO-beleving in oktober 2018 telde Train World al meer dan 86.000 bezoekers. Piet Jonckers, directeur van Train World, ziet de toekomst rooskleurig in: “Met de ‘LEGO Experience in Train' focussen we op een breed publiek. Die aanpak loont, want jaar na jaar stijgt het aantal bezoekers.”

Meer informatie over Train World en de LEGO-beleving is terug te vinden op de website. Het museum bevindt zich vlak bij het station van Schaarbeek. NMBS voorziet een B-dagtrip, die de treinreis en de toegang tot het museum bundelt in een extra voordelig ticket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?