Traject nieuwe tram 9 toch via Jetselaan

© FM Brussel
03/07/2008
De nieuwe tramlijn 9 van de MIVB zal dan toch langs de Jetselaan, de Wereldtentoonstellingslaan, de Dikke Beuklaan en de Houba De Strooperlaan rijden. Dat heeft de Brusselse regering beslist. Volgens een eerdere impactstudie is dat het beste traject voor de nieuwe lijn.

Afgelopen week sprak de gemeenteraad zich uit tegen het traject omdat dat het handelscentrum rond de Spiegel zou ontwrichten, al bij al duurder zal uitkomen en zou leiden tot het verdwijnen van parkeerplaatsen, de kap van bomen en de noodgedwongen verplaatsing van een gedeelte van de markt. In de gemeenteraad van Ganshoren werd een motie goedgekeurd die stelde dat het traject over de Poplimontlaan de beste oplossing zou zijn, maar de regering besliste anderss: tram 9 zal wel degelijk via de Jetselaan rijden.

De regering heeft wel rekening gehouden met de adviezen van de betrokken gemeenten Ganshoren, Jette en Brussel: zo komen er begeleidende maatregelen om de overlast te beperken op het Spiegelplein in Jette. Daar wordt een ondergrondse parking voorzien voor 190 auto's.

De werkzaamheden moeten in 2011 klaar zijn en zullen 58 miljoen euro kosten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ganshoren , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni