Tram 62 maakt eerste proefrit

Op de Leopold III-laan zijn donderdag de eerste proefritten uitgevoerd op de nieuwe tramsporen. De testritten duren tot 30 augustus. Passagiersvervoer zal echter pas mogelijk zijn vanaf maart 2011. Eerst moet er nog gewerkt worden aan het Meiserplein.

In maart 2011 moet de nieuwe tramlijn 62 operationeel zijn voor de reizigers. Ze zal lopen tussen de haltes Bordet en Weldoeners. Voor de lijn in gebruik kan genomen worden, moet er eerst nog een verbindingsbocht aangelegd worden tussen de Wahislaan en de Rogierlaan.

Toch zal het niet zo lang duren eer er trams over de sporen denderen. "De trams van lijnen 23, 24 en 25 zullen de sporen al gebruiken om hun stalplaats in Haren te bereiken", zegt MIVB-woordvoerder Guy Sablon. "Zo komen ze niet door het centrum van Evere en zorgen ze daar voor minder overlast. Het eindpunt van de lijnen 55 en 33 zal overigens verlengd worden tot de Leopold III-laan. Op die manier zullen personen die in de nabijgelegen woonwijken of kantoren moeten zijn, hier kunnen afstappen. Het zal echter niet mogelijk zijn om op te stappen richting het stadscentrum."

Oorspronkelijk zou de nieuwe lijn nummer 26 krijgen. "Maar dat zou volgens sommigen kunnen zorgen voor verwarring met spoorlijn 26, die van Halle via Evere naar Vilvoorde loopt", zegt Sablon. "Daarom hebben we de cijfers gewoon omgedraaid."

De nieuwe tramlijn op de Leopold III-laan heeft een prijskaartje van 27,2 miljoen euro, gedragen door Mobiel Brussel en Beliris. Het is een van de voornaamste projecten die voorzien zijn om het tramnet uit te breiden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?