Tramlijnen 3 en 4 wisselen van eindhalte

Het tram- en metronet is nog maar pas vernieuwd en de MIVB plant alweer een wijziging. Tram 3 en 4, de twee belangrijkste tramlijnen op de Noord-Zuidas, wisselen binnenkort van eindhalte.

Overdag maken enkel tram 3 en 4 nog de verbinding tussen het Noord- en Zuidstation. Tijdens de spitsuren zou er om de drie minuten een tram moeten zijn.

Maar de trams zitten vaak overvol, vooral tram 4. Dat is nu een heel lange lijn van Stalle in het zuiden tot Esplanade in het noorden. Tram 3, van Churchill tot het Noordstation, is veel korter en regelmatiger.

Om voor een betere verdeling te zorgen, wisselen tram 3 en 4 vanaf 31 augustus van eindpunt. De lange lijn 4 wordt beperkt van Stalle tot het Noordstation. En lijn 3 wordt doortrekken tot aan Esplanade.

Volgens de MIVB zullen maar weinig mensen een extra overstap moeten maken, omdat er tussen Vanderkindere en het Noordstation niets verandert.

's Avonds zal lijn 33 dan van Bordet in Evere tot Stalle in Ukkel rijden. Op termijn wil de MIVB tram 4 splitsen ter hoogte van de ondergrondse halte Albert, maar daar heeft deze aanpassing niets mee te maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?