Treinverkeer Brussel-Noord hernomen maar nog hele avond verstoord

© ED
| Archiefbeeld
Updated: 26-06-2018 - 20:05

Het spoorverkeer tussen Brussel-Noord en Schaarbeek is hernomen. "Reizigers moeten wel rekening houden met grote vertragingen en afgeschafte treinen", zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman aan BRUZZ. De ellende begon bij enkele jongeren die met stenen naar treinen gooiden.

"Sinds 18.30 uur is op het traject tussen Brussel-Noord en Schaarbeek het spoorverkeer stilgelegd", zeg Dimitri Temmerman van de NMBS. Omstreeks tien voor acht 's avonds kwam het treinverkeer weer op gang. "Maar alles bij elkaar is het treinverkeer meer dan een uur volledig onderbroken."

Het treinverkeer lag stil omdat jongeren met stenen naar de treinen gooiden. "Naar wij vernomen hebben, vanop de brug aan de Lambermontlaan", zegt Temmerman aan BRUZZ. Dat is vlak naast het station van Schaarbeek. "Er zijn een aantal jongeren gespot, maar we weten niet om hoeveel mensen het gaat. De politie was ter plaatse om dat verder te onderzoeken."

stenengooiers vertraging nmbs
© Bettina Hubo
| Ook in Brussel-Zuid kleuren de schermen rood.

Enorme hinder

Het stilleggen van het treinverkeer heeft grote gevolgen voor het spoornet. "Er gingen ruim een uur geen treinen meer van Brussel-Noord naar Brussels Airport, naar Leuven en naar Antwerpen. Zelfs vanuit Denderleeuw werden treinen nu tegengehouden omdat de Noord-Zuidverbinding oververzadigd is. "

Reizigers kunnen nog de hele avond hinder ondervinden van de onderbreking. "Nu is het treinverkeer wel hernomen, maar reizigers moeten rekening houden met grote vertragingen en afgeschafte treinen", zegt Temmerman.

De factuur

De ploegen van de federale spoorwegpolitie werden verwittigd van het incident en zijn ter plaatse gegaan, maar hebben er geen verdachten kunnen identificeren of arresteren, klinkt het bij de federale politie.

Stel dat de politie de daders kan identificeren, dan wacht hen een gepeperde rekening. "De kosten die aan de vertragingen verbonden zijn, zullen wij aan hen overmaken", aldus Temmerman.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?