Trump flatert met 'de stad België', Brussels Airlines reageert gevat

De republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft een nieuwe uitspraak toegevoegd aan zijn reeks van opvallende uitlatingen. Op een partijbijeenkomst in de Amerikaanse stad Atlanta had hij het over "de stad België".

"België is een wondermooie stad en een heerlijke plaats met mooie gebouwen. Ik was daar ooit, vele, vele jaren geleden", vertelde Trump op de partijbijeenkomst. Eerder had Trump zich bijzonder negatief uitgelaten over Brussel, dat hij sinds de aanslagen een "hellhole" noemde.

De nieuwe flater van presidentskandidaat Trump gaat alvast niet onopgemerkt voorbij. Zo reageerde de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines met een ludieke advertentie. "Brussels Airlines, de officiële luchtvaartmaatschappij van Belgium City (opgericht op 15 juni 2016)" leest de advertentie op Facebook.

Onder de foto steekt Brussels Airlines nog verder de draak met Trump. "Wij vliegen je ook naar andere Europese steden zoals FranceTown, EnglandVille en The Country of Milan", valt daar te lezen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?